Antalya Gezilecek Yerler Listesi

Türkiye'nin en kalabalık beşinci şehri olan Antalya, İstanbul'la beraber turizm konusunda oldukça önemli bir konumdadır. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Antalya, dört mevsim de turizme elverişli bir iklime sahiptir ve gezilecek yerler açısından oldukça zengindir. Antalya'da kültür turizmi başta olmak üzere deniz, spor, sağlık, kış, kongre, yayla, mağara, kamp ve inanç turizmi yapılabilmekte bu turizm seçenekleri için tesisler bulunmaktadır.

 
Antalya şehir merkezinde bulunan gezilecek yerlerle birlikte Alanya, Kaş, Kemer ve Manavgat ilçelerinde de çok fazla konaklama işletmesi ve gezi yeri vardır.
 
Tarih boyunca pek çok uygarlığın yaşadığı Antik Dönem'den Roma-Bizans ve Osmanlı Dönemi'ne kadar tarihi eserler bulunmaktadır. Kültür-Tarih turizminde Antalya şehir merkezinin batısında kalan Kaş ilçesi başta olmak üzere bölgede çok sayıda antik kent, tarihi yapı, tarihi cami ve tarihi kiliseler yer almaktadır.
 
Türkiye'de yaz turizminin bir numaralı şehri, Antalya'dır. Antalya kıyı şeridi boyunca bir çok ünlü plaj ve sahil yer almaktadır. Kleopatra, Konyaaltı ve Lara plajlarıyla beraber sahil şeridinde yer alan Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri de yaz turizminde tercih edilen yerlerdendir.